Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@14:04:02 GMT

علل تخلیه باتری خودرو

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۱۸۰۰۸

علل تخلیه باتری خودرو

یک کارشناس مکانیک خودرو گفت: "برق دزدی" یا اتصال کوتاه در دسترسی خودرو می‌تواند باعث تخلیه باتری شود؛ برق دزدی می‌تواند شامل خرابی دزدگیر و قفل مرکزی خودرو یا روشن بودن لوازم مصرف کننده برق مانند چراغ خودرو نیز شود.

مجتبی ناظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، ضمن اشاره به اینکه جنس بدنه باتری‌ها برای مقاومت در برابر فعل و انفعالات شیمیایی از پلاستیک است، اظهار کرد: باتری‌های ۱۲ ولتی که در خودروها استفاده می‌شود از ۶ خانه تشکیل شده که ولتاژ هر خانه ۲.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ ولت است.

وی افزود: خانه‌های هر باتری به صورت سری به یکدیگر متصل است که جمع ولتاژ آن‌ها ۱۳.۲ ولت می‌شود. خانه باتری‌ها متشکل از صفحات مثبت، منفی و عایقی میان آن دو است؛ این صفحات در محلول اسید سولفوریک قرار گرفته و در انتهای هر خانه یک حوضچه کوچک وجود دارد که ریزش صفحات باتری در آن محل رسوب می‌کند.

این کارشناس مکانیک خودرو ادامه‌داد: اگر مقدار این رسوبات از حدی بیشتر شود و به تیغه‌های باتری برسد، باعث برقرار شدن اتصال کوتاه میان تیغه‌های مثبت و منفی و درنتیجه خرابی باتری می‌شود که در این صورت باتری باید تعویض گردد.

وی افزود: یکی از مشخصاتی که باتری‌سازها چک می‌کنند غلظت آب باتری یا همان اسید سولفوریک باتری است که توسط هیدرومتر اندازگیری می‌شود؛ هنگامی که غلظت این مایع زیاد است به آن آب مقطر و در هنگامی که مایع رقیق است اسید اضافه می‌کنند.

ناظمی تصریح کرد: باتری با دو مشخصه ولتاژ و شدت جریان یا همان آمپر ساعت دسته‌بندی می‌شود؛ هرچه مقدار آمپر باتری بیشتر شود، حجم باتری نیز بیشتر می‌شود زیرا برای افزایش مقدار آمپر باید تعداد صفحات داخل خانه‌ها افزایش یابد، درنتیجه حجم باتری به آمپر آن بستگی دارد.

وی در رابطه با تفاوت باتری هر خودرو اظهار کرد: آمپر ساعت باتری برای هر خودرو بسته به مصرف اشخاص انتخاب می‌شود و شرکت خودروسازی براساس محاسبات انجام شده باتری استاندارد هر خودرو را انتخاب می‌کند؛ به همین دلیل مقدار آمپر ساعت باتری خودروها با یکدیگر متفاوت است.

این کارشناس مکانیک خودرو اضافه کرد: باتری به سه دسته اتمی، آبی و خشک تقسیم می‌شود که باتری خشک یا آبی درواقع نوع الکترولیک داخل آن را تعیین می‌کند.

دلایل مختلف تخلیه شدن باتری

وی باتری را یک قطعه مصرفی شمرد و گفت: باتری یک قطعه مصرفی محسوب می‌شود که بسته به میزان کاری که انجام می‌دهد، عمر مشخصی دارد و خراب می‌شود.

ناظمی دلایل مختلف تخلیه شدن باتری را اینگونه شرح‌داد: استوار نبودن و سولفات شدن بست‌های سر باتری یکی از دلایل تخلیه شدن باتری است که در این صورت باید قطعه را با آب جوش شستشو داده و محکم بسته شود.

وی افزود: خرابی دینام یا آلترناتور خودرو نیز می‌تواند عاملی برای کاهش راندمان باتری شود زیرا شارژ باتری توسط آلترناتور انجام می‌شود که اگر آن خراب شود یا تسمه دینام محکم نباشد باعث شارژ نشدن باتری می‌شود.

این کارشناس مکانیک خودرو "برق دزدی" را عاملی دیگر برای کاهش شارژ باتری دانست و اظهار کرد: برق دزدی یا اتصال کوتاه در دسترسی خودرو می‌تواند باعث تخلیه باتری شود؛ برق دزدی می‌تواند شامل خرابی دزدگیر و قفل مرکزی خودرو یا روشن بودن لوازم مصرف کننده برق مانند چراغ خودرو نیز شود.

وی تصریح کرد: روشن ماندن چراغ خودرو، سقف یا صندوق عقب هنگام خاموشی خودرو از جمله موارد برق دزدی محسوب می‌شود که بسیار رایج است؛ هنگامی که این مصرف کنندگان در روشن و خودرو خاموش باشد، شارژ باتری تخلیه و دیگر خودرو روشن نمی‌شود.

نحوه نگهداری باتری خودرو

ناظمی بازدید آب باتری را راهی برای نگهداری آن دانست و ادامه‌داد: بر بدنه خودرو نشانگری است که حد پایین و بالا باتری بر آن مشخص شده؛ این نشانگر باید به شکلی قراربگیرد که بر صفحات باتری، آب باتری وجود داشته و خشک نشده باشد.

وی تاکید کرد: همانطور که پیش‌تر ذکر شد بست‌های باتری نباید سولفات شده یا باز شود که اگر این اتفاق رخ‌داد باید آن را با آب جوش شسته و محکم بسته شود.

این کارشناس مکانیک خودرو ادامه‌داد: اگر خرابی باتری از دینام یا آلتروماتور خودرو رخ‌دهد توسط دستگاه تستر که بیشتر باتری‌سازها و باتری فروش‌ها در اختیار دارند مشخص می‌شود که تخلیه شدن آن از خرابی باتری یا دینام است و به رفع عیب آن اقدام می‌کنند.

کد خبر 536167

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کارشناس مکانیک خودرو تخلیه شدن شدن باتری برق دزدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۸۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان

 علیزاده گفت: در سفر اول رئیس جمهور به آذربایجان شرقی مقرر شده بود ۳۰۰ میلیارد تومان از طرف سرمایه گذار طرح در اختیار اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان شرقی قرار گیرد تا خرابی‌های آزادراه  تبریز – زنجان برطرف شود.

وی افزود: در جلسه کمیسیون ایمنی راه‌های استان هم که روز جمعه با حضور وزیر راه شهرسازی برگزار شد بذرپاش دستور داد تا یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای روکش آسفالت و رفع خرابی‌های سنگین آزادراه تبریززنجان اختصاص یابد تا بقیه خرابی‌های آزادراه به سمت تهران هم برطرف شود.

علیزاده گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار به صورت نقدی و ۴۰۰ میلیارد تومان قیر یارانه‌ای در اختیار اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه از ۱۴ سال پیش این آزادراه زیر بار ترافیک رفته است گفت: تاکنون عملیات روکش آسفالت در آزادراه تبریز - زنجان انجام نشده بود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان شرقی گفت: آزادراه تبریز – زنجان ۲۸۰ کیلومتر مسافت دارد که ۲۰۰ کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی آذربایجان شرقی و ۸۰ کیلومتر در حوزه استان زنجان قرار گرفته است.

علیزاده هدف از اجرای این طرح را افزایش ایمنی آزادراه، کاهش تصادفات رانندگی و جلب رضایتمندی مردم و کاربران جاده برشمرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • آغاز بهسازی آسفالت آزادراه تبریز – زنجان
  • جییو 07 ؛ یک سدان عالی از جیلی در آستانه ورود به بازار قرار دارد (+تصاویر)
  • تفال به حافظ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ برو به کار خود‌ای واعظ این چه فریادست....
  • ببینید | شاهکار جدید زاکانی پس از گذشت ۲ روز از خرابی مترو و سردرگمی مردم؛ باید بپرسم!
  • ببینید | واکنش عجیب و دیرهنگام زاکانی به سرگردانی مسافران و خرابی مترو؛ باید بپرسم
  • با ده دقیقه شارژ ۳۲۰کیلومتر رانندگی کنید!
  • وضعیت نامناسب آسفالت آزادراه قم – کاشان
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • باتری‌دزد ارومیه به آخر خط رسید