Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی روزهای اخیر پزشکان و داروخانه های استان البرز از معضلات ناشی از خاموشی ها بی نصیب نمانده و با قطعی برق در ثبت نسخه های التکرونیک بیماران به مشکل برخورده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، این روزها خاموشی و قطعی برق تیتریک بسیاری از رسانه ها شده و داد خیلی از مردم را در آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعی‌ هایی که به یکباره همه را غافلگیر کرد و اختلال در امتحانات دانش آموزان، آسیب نوسان برق به لوازم خانگی مثل یخچال و تلویزیون، از کار افتادن کولر‌های منازل و ادارات و تحمل گرمای طاقت فرسا را به همراه داشته است.   این قطعی برق نفس‌ بیماران کرونایی قرنطینه در خانه را هم به شماره انداخت و نگرانی‌ ها از خرابی واکسن و داروخانه‌ ها قوت گرفت و بسیاری از پزشکان و مسئولین تامین اجتماعی در این باره ابراز نگرانی کردند.   پزشکان و داروخانه های استان البرز هم از این معضل بی نصیب نمانده و با قطعی برق در ثبت نسخه های التکرونیک بیماران به مشکل برخورده اند.   اگر چه به گفته قورچیان مدیرکل سازمان تامین اجتماعی البرز پزشکان می توانند روی یربرگ خود داروها را تجویز کرده و داروخانه هم نسحه را به بیمار تحویل دهد اما عملا قطعی سامانه آنلاین ثبت نسخه پزشک ها و بیماران را با مشکل مواجه کرده است.   خبرنگار تیتریک به سراغ معاون درمان سازمان تامین اجتماعی البرز رفته است تا پیگیر این معضل شود، داوود موسی پور درباره این موضوع در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ متاسفانه مطب پزشکان برق اضطراری یا ups ندارند.   وی افزود: با نبود برق امکان ثبت نسخه الترونیک برای پزشکان وجود ندارد و قطعی برق به این زیرساخت لطمه خواهد زد در حالی که نسخه الکترونیک در کشوری مانند ترکیه ۱۵ سال بدون مشکل اجرا شده است.   موسی پور اظهار داشت: طی ۴ سال اخیر نسخه الکترونیکی در مراکز ملکی سازمان تامین اجتماعی بدون دغدغه اجرا شده است چرا که با قطعی برق هم به واسطه مجهز بودن مرکز به برق اضطراری بدون هیچگونه مشکلی نسخه بیماران نوشته می شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه پزشکان کل کشور در مطب با مشکل قطعی برق دست و پنجه نرم کرده و نمی توانند نسخه خود را الکترونیک ثبت کنند. نمی توانیم پزشکان را هم مجبور به خرید ups کنیم.   موسی پور گفت: تمام پزشکان البرز با توجه به اینکه خدمات الکترونیک الزامی شده است با قطعی برق با مشکل مواجه شده اند چرا که به جز نیروهای مسلح، بیمه های خدمات درمانی و تامین اجتماعی مشمول طرح نسخه الکترونیک شده اند.   وی افزود: زمانی پزشک نتواند نسخه خود را به صورت الکترونیک به ثبت برساند داروخانه هم قادر به تحویل دارو به بیماران نیست، اگر چه پزشک می تواند روی سربرگ خود نام داروها را نوشته و بیمار آن را از داروخانه تهیه کند اما قطعی برق زیرساخت الکترونیک را زیر سوال می برد.   موسی پور اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کرونا نسخه الکترونیک می توانست در قطع زنجیره کووید ۱۹ موثر باشد اما با قطعی برق پزشک را ناچار می کند که از همان روش کاغذی استفاده کند، از طرفی ثبت سیستمی نسخه تخلفات مالی را به حداقل می رساند.   وی تصریح کرد: یکی از مزایای نسخه های الکترونیک این است که می تواند از روند تجویز نسخه های یک پزشک به این مسئله پس برد که آیا داروهای تجویز شده توسط وی جایگاه علمی دارد یا صرفا برای تجارت است.   موسی پور گفت: با نسخه الکترونیک به راحتی می توان متوجه شد که یک پزشک سلامت کار می کند یا به دنبال تجارت خواهد بود، این طرح شفاف سازی کرده و جلوی فساد را در سیستم درمان می گیرد، پزشک و نظام بیمه ای را هم پاسخگو می کند.   وی افزود: باید بسترهای لازم را اجرای طرح نسخه الکترونیک فراهم کرد نه اینکه با قطعی برق مانعی برای آن ایجاد کرد، کلیه داروخانه های البرز با تامین اجتماعی قرارداد دارند اما با این معضل قریب به ۹۰ درصد پزشکان استان با مشکل مواجه شده اند.    بسیاری از داروها برای حفظ کیفیت و اثربخشی زنجیره سرد دارند و در صورت قطعی برق و افزایش دما آسیب می بینند، باید توجه داشت که حتی داروهای عادی در قفسه ها هم باید در دمای زیر ٢۵ درجه نگهداری شوند و فعالیت کولرها در داروخانه نقش مهمی در حفظ سلامت داروها دارند.   همچنین بر اساس اعلام علی فاطمی نائب رئیس انجمن داروسازان کشور پزشکان می‌توانند نسخه را اگر دسترسی به سیستم الکترونیک نداشتند کاغذی بنویسند اما داروخانه‌ها در نهایت مجبور هستند استحقاق سنجی را انجام دهند و نسخه را الکترونیکی بپیچند از طرفی برخی از نسخه ‌ها به دلیل اینکه بیمار دفترچه بیمه ندارد الکترونیکی نوشته می ‌شود و در ساعات قطعی برق امکان تحویل داروی بیمار میسر نیست.   در خاتمه باید گفت: متاسفانه عدم هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و قطعی های برق مکرر بسیاری از خدمات عمومی را با مشکل مواجه کرده است اما گویا دولت نمی خواهد پاسخگوی سناریوی بی تدبیری های خود باشد.   انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نسخه الکترونیک تامین اجتماعی مشکل مواجه داروخانه ها قطعی برق ثبت نسخه موسی پور نسخه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۴۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • اختلال در سامانه وام فرزندآوری و سردرگمی متقاضیان
  • ببینید | شاهکار جدید زاکانی پس از گذشت ۲ روز از خرابی مترو و سردرگمی مردم؛ باید بپرسم!
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • ورزش باید مثل دارو تجویز شود
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند