Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این گزارش قصد داریم به بررسی علت جرقه زدن مایکروفر و مایکروویو بپردازیم و سپس به شما نحوه رفع این مشکل در ماکروفر ها را آموزش می دهیم.

چرا مایکروفر یا مایکروویو جرقه می‌زند؟

اکثر افرادی که در خانه از مایکروفر یا مایکروویو استفاده می‌کنند، حداقل یک بار جرقه زدن این دستگاه‌ها را مشاهده کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جرقه زدن مایکروفر و مایکروویو دلایل زیادی دارد و هر کدام از این دلایل هم دارای یک راه حل هستند. در ابتدا باید به شما بگوییم که هر مایکروفر یا مایکروویوی جرقه نمی‌زند، بنابراین بهتر است که از نکات زیر برای فهمیدن اینکه دستگاه شما جرقه می‌زند یا خیر، استفاده کنید.

دلایل جرقه زدن مایکروفر یا مایکروویو

جرقه زدن مایکروفر یا مایکروویو به عوامل زیادی بستگی دارد و راه حل‌هایی نیز وجود دارد که می‌تواند آن را رفع کند، اما برخی از آن‌ها به دست شما قابل حل‌شدن نیستند و حتما یک متخصص تعمیر ماکروفر باید آن را تعمیر کند.

دلیل اول: وجود قطره‌های روغن، مایعات و تکه‌های غذا در درون دستگاه

دلیل اولی که موجب جرقه زدن مایکروفر یا مایکروویو می‌شود، وجود قطره‌های روغن، مایعات، چربی، خرده‌های مواد غذایی در درون دستگاه است. اگر دستگاه شما به این دلیل شروع به جرقه زدن کرد، بهتر است که بعد از هر بار استفاده، درون دستگاه را به خوبی تمیز کنید. منظور از درون دستگاه کف، دیواره‌ها و سقف است. همچنین اگر دستگاه شما دارای سینی یا صفحه گردان بود، بهتر است زیر و روی آن را هم تمیز کنید. این دلیل رایج‌ترین دلایل جرقه زدن مایکروفر یا مایکروویو بود و به احتمال زیاد مشکل شما حل شده است. در غیر این صورت دلایل بعدی را بخوانید.

دلیل دوم: وجود قطعات فلزی درون دستگاه

همانطور که می‌دانید قطعات فلزی رسانا هستند و می‌توانند الکترون‌ها را جابه جا کنند، بنابراین وجود کوچک‌ترین فلز درون محفظه دستگاه، می‌تواند باعث ایجاد جرقه شود. اگر در این موقعیت قرار گرفتید، دستگاه خاموش کرده و از برق بکشید. سپس دستگاه را بررسی کنید تا از نبودن فلز در داخل آن اطمینان پیدا کنید. توجه کنید که وجود هر نوع ظروف فلزی، قاشق، چنگال یا سیم و فویل، باعث جرقه زدن مایکروفر یا مایکروویو می‌شود. برخی از ظروف فویلی که برای ظروف یکبار مصرف استفاده می‌شوند نیز باعث ایجاد جرقه می‌شوند. اگر دستگاه شما دارای سینی شیشه‌ای باشد، امکان جرقه زدن در مایکروفر یا مایکروویو کاهش می‌یابد.

دلیل سوم: آسیب دیدگی پایه یا سینی فلزی دستگاه

اکثر مایکروفرها یا مایکروویوها دارای یک سینی و یا طبقات فلزی برای نظم دهی به دستگاه هستند. اما آن‌ها بعد از مدتی ممکن است که دچار آسیب و یا خوردگی شوند. اگر سینی و یا طبقات را بررسی کردید و سطح خرابی در آن‌ها دیدید، بدانید که دلیل جرقه زدن دستگاه شما این است. اما این دلیل برای دستگاه‌هایی که از سینی‌ها و طبقات شیشه‌ای استفاده می‌کنند، صدق نمی‌کند. برای حل این مشکل باید طبقات یا سینی دستگاه خود را تعویض و یا آن‌ها را تعمیر کنید. در صورتی که قصد تعویض آن‌ها را داشتید، بهتر است که از با کیفیت بودن قطعه موردنظر اطمینان حاصل کنید.

دلیل چهارم: خرابی همزن دستگاه

همزن برای پخت یکنواخت غذا در مایکروفر یا مایکروویو استفاده می‌شود. همزن انرژی گرمایی تولید شده را به صورت یکنواخت در درون دستگاه پخش می‌کند و اگر خراب شود، دیگر به پخش کردن انرژی ادامه نمی‌دهد. خرابی این قطعه باعث تمرکز گرما در یک نقطه می‌شود و دستگاه شروع به جرقه زدن می‌کند. برای رفع این عیب بهتر است یک تعمیرکار را خبر کنید تا به بررسی دستگاه شما بپردازد، در غیر این صورت اگر دوباره از دستگاه استفاده کنید، ممکن است باعث ایجاد آتش سوزی شود.

دلیل پنجم: خراب شدن روکش انتشار موج دستگاه

اگر به درون مایکروفر یا مایکروویو دقت کرده باشید، دیده‌اید که اشکال مستطیلی شکل درون دستگاه قرار دارد که به آن‌ها روکش انتشار موج می‌گویند. وظیفه این روکش‌ها هدایت انرژی گرمایی به وسط مایکروویو است که باعث گرم شدن غذا و نوشیدنی شما می‌شود. در برخی مواقع ممکم است که ذرات روی غذا بر روی این روکش‌ها قرار بگیرند و عملکرد آن‌ها را مختل کنند. همچنین انرژی گرمایی زیاد ممکن است که آن ذرات را بسوزانند و باعث ایجاد جرقه شده و به روکش‌ها آسیب بزنند. اگر روکش شما خراب شده باشد، نیاز به تعویض دارد که بهتر است این کار را تعمیرکار ماهر انجام دهد تا از خرابی بیشتر دستگاه جلوگیری شود.

دلیل ششم: سوختگی قطعه دیود مایکروویو

قطعه دیود در مایکروویو و مایکروفر وظیفه ایجاد ولتاژ بالا را دارد که به گرم شدن المنت‌ها و مگنترون کمک می‌کند که برای گرم کردن غذا و نوشیدنی شما کاربرد دارد. اگر دیود مایکروفر بسوزد، مایکروویو یا مایکروفر شروع به جرقه زدن می‌کنند. برای تعویض دیود بهتر است که خودتان اقدام نکنید و این کار را به تعمیرکاران بسپارید، زیرا نیاز به دستگاه‌ها مخصوص داشته که آن‌ها را فقط تعمیرکاران دارند. همچنین پیشگیری از برق گرفتکی نیز یکی از دلایلی است که شما نباید دست به تعویض دیود مایکروفر بزنید.

دلیل هفتم: خرابی قطعه مگنترون دستگاه

مگنترون یکی از قطعات مهم در مایکروفرها و مایکروویوها است که اگر خراب شود، دستگاه بلافاصله شروع به جرقه زدن می‌کند و اگر دیر برای قطع برق اقدام کنید، این امکان وجود دارد که آتش سوزی رخ دهد.

دلیل هشتم: اتصالات درونی

یکی از دلایل رایج جرقه زدن مایکروویو و مایکروفر، خرابی اتصالات درونی است. در برخی مواقع ممکن است که اتصالات درونی مانند پیچ‌ها، سیم‌ها و قطعات دیگر دچار فرسودگی شده و در عملکرد قطعات دیگر اختلال ایجاد کنند. در این هنگام بهترین کار خاموش کردن دستگاه، قطع برق دستگاه و عدم استفاده از آن است. در برخی موارد نیز ممکن است دستگاه دود کند که بهترین کار در این شرایط، قطع برق آن است.

جمع‌بندی

در این مطلب دلایل و راه حل‌هایی که می‌توانید برای رفع جرقه زدن مایکروفر یا مایکروویو استفاده کنید را بیان کردیم. به طور کلی اگر دستگاه شما دارای نقص فنی است، بهترین راه، عدم استفاده از آن و مراجعه به یک تعمیرکار متخصص است. در صورت جرقه زدن دستگاه، خاموش کردن و قطع برق را در دستور کار قرار دهید تا از رخ دادن آتش سوزی و خسارت‌های بعدی جلوگیری کنید.

در آخر امیدواریم که این مقاله کاربردی که توسط تعمیرگاه دیبا پشتیبان ایرانیان تهیه شده است برای شما مفید بوده باشد. در صورت عدم حل مشکل دستگاه خود می توانید با این تعمیرگاه در ارتباط باشید. کافی است نام دیبا پشتیبان ایرانیان را در موتور جستجوی گوگل جستجو نمایید و وارد وب سایت این تعمیرگاه به آدرس dibaposhtiban.ir شوید.

انتهای  پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار مایکروفر اگر دستگاه شما درون دستگاه باعث ایجاد قطع برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۶۰۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه درست کردن کروسان نوتلای تازه در ایتالیا (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • سایت بازیافت در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان
  • سایت بازیافت شهرداری در انتظار سرمایه‌گذار/اختصاص ۸ هکتار زمین برای رفع مشکل آرامستان شهر
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • علت تخلیه نشدن آب و نشتی ماشین لباسشویی
  • اینترنت هدیه ۳۰ گیگابایتی برای معلمان + نحوه فعالسازی
  • نحوه درست کردن کروسان نوتلای تازه در ایتالیا (فیلم)
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • تعمیر مایکروفر در محل و سلام به دنیای پخت و پز آسان